Eξελίξεις:

(12:09) • ΔιευκρινΗσεις για το πρΟγραμμα παιδικΩν σταθμΩν (12:08) • «ΒαρομετρικΟ χαμηλΟ» στην αγορΑ τις πρΩτες εβδομΑδες των θερινΩν εκπτΩσεων (12:00) • ΕκδικΑζεται η αγωγΗ της ΑΔΕΔΥ κατΑ της αξιολΟγησης (11:44) • ΚλεΙνουν σχολεΙα ελΕω του ιοΥ Έμπολα (11:36) • ΞΕσπασε σε λυγμοΥς ο εκπρΟσωπος του ΟΗΕ! (11:27) • ΠερΙ λαθΩν για τον ΕνιαΙο ΦΟρο ΙδιοκτησΙας ΑκινΗτων

Don Andrea Gallo – Ο παπάς του πεζοδρομίου

       
Print Friendly
Στέλλα Μπεκιάρη από Στέλλα Μπεκιάρη
18:52, 22 Δεκ 2012

Αναρτήθηκε στην κατηγορία: VIDEO ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα βίντεο με το παρτιζάνικο τραγούδι Bella Ciao δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο στο διαδίκτυο. Όταν όμως είναι τραγουδισμένο από έναν ηλικιωμένο καθολικό ιερέα κάνει πραγματικά αίσθηση.

Ποιός είναι αυτός ο άνθρωπος λοιπόν; Και πως συμφιλιώνει το χριστιανισμό με κατεξοχήν «κόκκινα» σύμβολα;

O Don Andrea Gallo γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1928 στη Γένοβα της Ιταλίας. Το 1953 φεύγει για τη Βραζιλία σε ιεραποστολή του Σάο Πάολο. Διωγμένος από το εκεί δικτατορικό καθεστώς επιστρέφει στην Ιταλία. Γίνεται εφημέριος στην ενορία του San Benedetto in Porto στη Γένοβα. Εκεί, από το 1970, με την καθημερινή του δράση, μετατρέπει την ενορία του σε «σημείο αναφοράς για αγωνιστές της Νέας Αριστεράς, χριστιανούς και μη χριστιανούς».

Παρόλες τις μετακινήσεις στις οποίες υποβάλλεται από τη μητρόπολη, η Κοινότητα του San Benedetto in Porto γίνεται «ένα νησί αλληλεγγύης στην καρδιά μιας πόλης με χίλια προβλήματα, που φροντίζει εξαρτημένους από τα ναρκωτικά, αλλά και γενικότερα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως πρώην πόρνες, πρώην κλέφτες, άνδρες και γυναίκες στη μετάβαση από το ένα φύλο στο άλλο.» (από το βιβλίο του Don Andrea Gallo «Αγγελικά Αναρχικός»)

«Αυτό που μετράει, είναι να κάνουμε τα πάντα για να πάρει το λόγο ο φτωχός κόσμος, αυτός που δεν τον υπολογίζουν και γι αυτό τον κακομεταχειρίζονται» πρεσβεύει ο «παπάς του πεζοδρομίου» όπως αυτοχαρακτηρίζεται.

Τα στιγμιότυπα που απαθανατίζει το βίντεο είναι από την 42η επέτειο της Κοινότητας του San Benedetto in Porto και στο τέλος ο Don Andrea λέει: «Σας αγκαλιάζω όλους. Καλή όρεξη!  Στην τραπεζαρία να φάμε. Φωνάξτε και τους άλλους! Αυτούς που δεν ήταν στη λειτουργία ….»

Το υλικό προέρχεται από έρευνα και μετάφραση του  ΚΩΣΤΑ ΖΑΦΕΙΡΗ ο οποίος το ανήρτησε στη σελίδα του στο facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βιβλία και το έργο του Don Andrea Gallo μπορείτε να ανατρέξετε στο διαδίκτυο, στη σελίδα του στο facebook (www.facebook.com/donandreagallo) καθώς και στον λογαριασμό του στο twitter!  

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για: , , ,
Bookmark and Share
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:

Δείτε ακόμα...

paidikos_stathmos
adedy

Εκδικάζεται η αγωγή της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης - Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Chris

Ξέσπασε σε λυγμούς ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ! - Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

με τροπολογία παύονται οι σημερινοί προιστάμενοι εφοριών, τελωνείων και ΣΔΟΕ

Περί λαθών για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων - Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014


Τελευταίες εξελίξεις: VIDEO

Δημοσιογράφος λυγίζει κατά την περιγραφή των βομβαρδισμών
Ο τοίχος του Τομ στην Πλάκα
Π ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Best Fails of the Year - video
b.600.600.0.0.stories.valledeilaghi.201203.120324_don_andrea_gallo_vezzano_17
χαρτης μετεωρολογιας
F-16 Blk-50
ΣΧΟΛΗ ΛΙΘΟΞΟΩΝ
αφγανισταν
ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ
Ακολουθήστε μας στο Twitter!