Eξελίξεις:

→» ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙ Η ΑΜΑΞΙ →» ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΩΝ TOOL! →» ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΒΑΕ →» Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Λυκόβρυση ληστεία

Στο στόχαστρο κακοποιών τα κοσμηματοπωλεία

Print Friendly
         
Θοδωρής Παναγιωτίδης από Θοδωρής Παναγιωτίδης
12:27, 31 Ιουλ 2011

Η εγκληματικότητα έχει πάρει τραγικές διαστάσεις και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από την έξαρση των αριθμών αλλά και από την μορφή της βίας που χρησιμοποιείται πλέον από τους ληστές ακόμα και για τις πιο απλές περιπτώσεις, ακόμα και σε βάρος του πιο ανυπεράσπιστου ανθρώπου.

Είναι πολλοί οι αστυνομικοί πλέον, ακόμα και υψηλόβαθμοι, που παραδέχονται, πως από εκεί που οι ληστές χρησιμοποιούσαν καλάσνικοφ για μία ληστεία σε τράπεζα ή σε βάρος μίας χρηματαποστολής, πλέον ο βαρύτατος αυτός οπλισμός χρησιμοποιείται ακόμα και για μία ληστεία σε βάρος ενός περιπτερά ή ενός καταστηματάρχη. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι πλέον το όπλο αυτό έχει πάψει στις περισσότερες περιπτώσεις να χρησιμοποιείται μόνο για εκφοβισμό.

Μέσα σε τρεις μήνες έχουν γίνει δεκάδες αιματηρές ληστείες σε ολόκληρη την χώρα με χρήση πρωτοφανούς βιαιότητας σε βάρος των θυμάτων ακόμα και μέσα σε σπίτια, ακόμα και σε βάρος παντελώς ανήμπορων και ηλικιωμένων ανθρώπων. Τα κοσμηματοπωλεία μάλιστα βρίσκονται πλέον στο μάτι του κυκλώνα της εγκληματικότητας, εκεί ακριβώς που κάποτε βρίσκονταν τα υποκαταστήματα των τραπεζών, που πλέον φρουρούνται στην πλειονότητά τους σαν «αστακοί» με ίδια και δημόσια μέσα, όπως τις σταθερές περιπολίες της αστυνομίας έξω από αυτά.

Αντίθετα στα κοσμηματοπωλεία δεν υπάρχουν τέτοιες «πολυτέλειες», παρά μόνο τα μέσα αυτοπροστασίας που παίρνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες και που βέβαια στην πράξη αποδεικνύεται, ότι απλά ωχριούν μπροστά στην ευρηματικότητα και την αγριότητα των ληστών που τα θέτουν ως στόχους τους. Με αυτόν τον τρόπο έχασε την ζωή του στις 31 Μαΐου έξω από το κοσμηματοπωλείο του στην Λυκόβρυση ο 34χρονος Γιώργος Αλεξόπουλος.

Οι αδίστακτοι και έτοιμοι για όλα κακοποιοί περίμεναν τον ανυποψίαστο κοσμηματοπώλη να πάει όπως κάθε πρωί στο κατάστημά του να το ανοίξει. Μόλις τον είδαν, να φτάνει στο μαγαζί του στην οδό Πλαστήρα 5 στην Λυκόβρυση και μόλις άνοιξε την πόρτα και απενεργοποίησε τον συναγερμό, οι πάνοπλοι κακοποιοί όρμησαν από πίσω και πλάι του και αφού του έβαλαν την κάνη του καλάσνικοφ στην μέση του είπαν να μην κινηθεί.

Ο 34χρονος, παλιός μπασκετμπολίστας στην ομάδα της περιοχής, ίσως εκεί προσπάθησε να αμυνθεί, με αποτέλεσμα οι αδίστακτοι ληστές να τον πυροβολήσουν δύο φορές σωριάζοντάς τον αιμόφυρτο στον δρόμο. Κανείς από τους γείτονες δεν αντιλήφθηκε αμέσως τι είχε συμβεί και οι πρώτοι που κατέβηκαν από τα σπίτια τους και βγήκαν από τα διπλανά καταστήματα αντίκρισαν την τραγική εικόνα του 34χρονου παλικαριού που ψυχορραγούσε μέσα σε μία λίμνη αίματος. Κάποιος από τους γείτονες είπε αργότερα στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο πως είδε δύο άντρες να φεύγουν τρέχοντας από το σημείο, ενώ λίγο αργότερα η αστυνομικοί ανακάλυψαν σε κοντινή απόσταση ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι που είχαν πετάξει οι δράστες κατά την διαφυγή τους.

Μέσα το κοσμηματοπωλείο ήταν άνω κάτω και είχε παντού ζημιές, προφανώς από την πάλη που είχε προηγηθεί μεταξύ των δραστών και του θύματος, ωστόσο οι κακοποιοί δεν φαίνεται να πρόλαβαν να αρπάξουν κάτι, πριν εξαφανιστούν, αφήνοντας πίσω τους την κλεμμένη μοτοσικλέτα με την οποία είχαν πάει στο σημείο. Ο άτυχος κοσμηματοπώλης μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στην ζωή, όμως για εκείνον δυστυχώς ήταν πολύ αργά, καθώς οι δράστες τον είχαν πυροβολήσει σχεδόν εξ’ επαφής, στερώντας του κάθε δικαίωμα στη ζωή. Ο Γιώργος Αλεξόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, αφήνοντας πίσω ορφανό το μόλις δύο ετών κοριτσάκι του και το αγέννητο παιδί του που θα φέρει σε λίγο καιρό στον κόσμο η τραγική σύζυγός του.

Μόλις 12 ημέρες πριν το περιστατικό της Λυκόβρυσης ένας άλλος κοσμηματοπώλης τραυματίστηκε σοβαρά από τρεις σφαίρες που δέχτηκε στον θώρακα, όταν αδίστακτοι ληστές του επιτέθηκαν μέσα στο κατάστημά του στα Κάτω Πατήσια για να τον ληστέψουν, ενώ την ίδια ημέρα ένας άλλος κοσμηματοπώλης στην Θήβα από θαύμα σώθηκε, όταν οι ένοπλοι ληστές που του επιτέθηκαν τον πυροβόλησαν στο πόδι. Την ίδια ώρα μπαράζ κλοπών σε βάρος κοσμηματοπωλείων σημειώνεται ολόκληρο το καλοκαίρι σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με πιθανόν τους ίδιους δράστες, οι οποίοι κυριολεκτικά εισβάλλουν με κλεμμένα αυτοκίνητα στις βιτρίνες κοσμηματοπωλείων, όσο εκείνα είναι κλειστά για να σπάσουν τα θωρακισμένα κρύσταλλα και τα ρολά ασφαλείας και να καρπωθούν την πολύτιμη λεία τους. Τέτοιες περιπτώσεις σημειώθηκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια, την Πετρούπολη, την Αργυρούπολη, το Φάληρο και τον Πειραιά, όπου οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν τεράστιο αριθμό κοσμημάτων συνολικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και να ρίξουν στην απόγνωση τα θύματά τους.




Δείτε ακόμα...

ekkatharistiko

«Η ληστεία του αιώνα»… σε νούμερα - Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Papandreou_Samaras

Τα σοφά λόγια του… Τρύφωνα - Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011