Eξελίξεις:

→» ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙ Η ΑΜΑΞΙ →» ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΩΝ TOOL! →» ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΒΑΕ →» Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Φετφατζίδης

Η χρονιά του «Φέτφα»

Print Friendly
         
Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος από Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος
20:13, 31 Ιουλ 2011

Ήταν 31 Οκτωβρίου του 2009, στον εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, όταν ο 19χρονος τότε Γιάννης Φετφατζίδης πραγματοποιούσε την πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα των ανδρών. Προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο Βραζιλιάνος Ζίκο. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο ύψους 1,65 μ. πιτσιρικάς με την κοφτή ντρίμπλα την ταχύτητα και το ποδοσφαιρικό θράσος που τον διακρίνει, μπήκε στα βαθιά νερά του Τσάμπιονς Λιγκ.  Στον αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης ο Ολυμπιακός ηττήθηκε, ωστόσο, ο «Φέτφα» ζούσε το δικό του όνειρο. Ο Ζίκο αποδείχτηκε κατώτερος των προσδοκιών, ωστόσο, ήταν αυτός που είδε στο πρόσωπο του Γιάννη Φετφατζίδη ένα… ακατέργαστο διαμάντι.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2010, ο νεαρός Φετφατζίδης είχε κάνει τους φίλους του Ολυμπιακού να μιλούν για έναν παίκτη που ξεχώριζε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και είχε δείξει ότι το μέλλον του ανήκει. Η διοίκηση του Ολυμπιακού, έχοντας αντιληφθεί την αξία του, επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2015 και όρισε ρήτρα ύψους 12.500.000 ευρώ.

Με την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο «Φέτφα» πήρε φανέλα βασικού. Στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, με αντίπαλο τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», ο αριστεροπόδαρος άσος ήταν εξαιρετικός, παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στον άξονα, όπου είχε συνηθίσει να παίζει, αλλά ως δεξιός χαφ-εξτρέμ.

Ήταν η θέση, στην οποία χρησιμοποιήθηκε στα περισσότερα παιχνίδια τη σεζόν 2010-2011, από τον Βάσκο τεχνικό.  Οι εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό δεν άφησαν αδιάφορο τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός τον κάλεσε στην εθνική ομάδα και στις 8 Οκτωβρίου του 2010 έκανε το ντεμπούτο του στον αγώνα των προκριματικών του Euro 2012 με αντίπαλο τη Λετονία.

Στον Ολυμπιακό στηρίζουν πολλά στο ταλέντο του και άπαντες υποστηρίζουν ότι με σοβαρότητα και πολλή δουλειά ο Γιάννης Φετφατζίδης θα γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της ομάδας.

 




Δείτε ακόμα...

ekkatharistiko

«Η ληστεία του αιώνα»… σε νούμερα - Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Papandreou_Samaras

Τα σοφά λόγια του… Τρύφωνα - Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011