Eξελίξεις:

→» ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙ Η ΑΜΑΞΙ →» ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΩΝ TOOL! →» ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΒΑΕ →» Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Ολυμπιακός Φουστέρ Μανιάτης Φετφατζίδης

Ο φαύλος κύκλος της διαχείρισης των ταλέντων

Print Friendly
         
Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος από Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος
21:15, 31 Ιουλ 2011

Μεταφορικά φαύλος κύκλος είναι μια κατάσταση, στην οποία όταν επιλύεται ένα πρόβλημα, αυτομάτως δημιουργείται ένα άλλο, το οποίο οδηγεί ξανά στο αρχικό και κατ’ επέκταση σε… αδιέξοδο. Μια τέτοια κατάσταση παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Σε ποιον τομέα; Σε αυτόν της διαχείρισης των ταλέντων που αποκτώνται από την ομάδα.

Ένας πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής αποκτάται κυρίως για το μέλλον. Για να αντικαταστήσει έναν παίκτη που είτε θα πωληθεί, διότι έχει ανεβάσει την αγοραστική του αξία, είτε θα μειωθεί ο χρόνος συμμετοχής του, λόγω ηλικίας, είτε θα αποχωρήσει, εξαιτίας κάποιας άλλη πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει ο σύλλογος.

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, τα τελευταία χρόνια, έχουν αγοραστεί πολλοί νεαροί παίκτες και ορθώς έχουν δοθεί σε διάφορες ομάδες μικρότερης δυναμικότητας, για να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Κάθε καλοκαίρι, όμως, έρχεται η ώρα που λήγει ο δανεισμός τους και επιστρέφουν στον Ολυμπιακό.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Σχεδόν ποτέ δεν εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο παραμονής τους στην ομάδα. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει αποδεσμεύσει ή παραχωρήσει παίκτες μετά το τέλος της σεζόν. Σύμφωνα με τη νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί στους φιλάθλους, κυρίως από τον Τύπο, πρέπει κάθε φορά που κάποιος αποχωρεί από την ομάδα, η διοίκηση να παίρνει στη θέση του 2-3 παίκτες… Ξένους και περισσότερο «έτοιμους».

Ωραία, λοιπόν, εγώ δεν διαφωνώ. Με τη διαφορά ότι αυτό θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο και όχι κάθε χρόνο να μιλάμε για δουλειά του προπονητή με τους νέους της ομάδας, δουλειά με τα ταλέντα των ακαδημιών, «ελληνοποίηση του ρόστερ» κ.ο.κ.

Αφού τα ταλέντα επιστέφουν και ξαναφεύγουν. Το μόνο που δημιουργείται κάθε καλοκαίρι είναι ένα σήριαλ, με υπόθεση το πού θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι για την απόκτησή τους και πώς θα δουλέψει ο προπονητής με 40 παίκτες.
Μοντέλο Άρσεναλ με κινήσεις Τσέλσι δεν γίνεται…

 




Δείτε ακόμα...

ekkatharistiko

«Η ληστεία του αιώνα»… σε νούμερα - Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Papandreou_Samaras

Τα σοφά λόγια του… Τρύφωνα - Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011