Eξελίξεις:

→» ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙ Η ΑΜΑΞΙ →» ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΩΝ TOOL! →» ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΒΑΕ →» Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

alice

Μαθήματα ζωής από τη 15χρονη Άλις

Print Friendly
         
Ασημίνα Στέφα από Ασημίνα Στέφα
23:49, 03 Αυγ 2011

Με όπλο το λαμπερό χαμόγελό της, που δεν έσβησε ούτε στιγμή τα  τελευταία 4 χρόνια, από όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από λέμφωμα, η Άλις συνεχίζει και αποφασιστικά πολεμά ενάντια στον καρκίνο. Ακόμα κι αν οι ειδικοί σηκώνουν πια τα χέρια ψηλά και της δίνουν μόλις λίγες εβδομάδες ζωής, εκείνη δεν το βάζει κάτω. Αντί να λυπάται για όσα δε δει, η 15χρονη Βρετανίδα επιλέγει να ζήσει όσα ονειρευόταν από μικρή. Και δημοσιεύει στο διαδίκτυο τη δική της λίστα ευχών, όσα είχε πάντα στο μυαλό και την ψυχή της, όσα λαχταρούσε, εικόνες και σκέψεις παράτολμες, ίσως κι αδιανόητες για τους πολλούς.

Όπως να κολυμπήσει με καρχαρίες ή να συναντήσει τους Take That και να βάλει τον αγαπημένο της σκύλο να πάρει μέρος σε διαγωνισμό Λαμπραντόρ. Αλλά κυρίως να κάνει όλον τον κόσμο να υπογράψει στη λίστα των δωρητών μυελού των οστών.

Αυτή η δίψα της για ζωή αλλά και η μεγαλοψυχία της, να απευθύνει έκκληση στους συνανθρώπους της να βοηθήσουν τους ασθενείς που έχουν ανάγκη από μυελό των οστών, ακόμα κι αν εκείνη δε στάθηκε τυχερή, αφού δε βρήκε συμβατό δότη, δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο. Και το μπλογκ της 15χρονης βομβαρδίζεται καθημερινά από ανθρώπους  που θέλουν να συμβάλλουν  να κάνει πραγματικότητα τις ευχές της. Μεταξύ αυτών και ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Τζον Γούντκοκ, που μίλησε για την Άλις στο Κοινοβούλιο, ζητώντας τη συμπαράσταση του πρωθυπουργού Κάμερον στο να πάρει σάρκα και οστά η ευχή της, να συγκεντρωθούν όσοι περισσότεροι δωρητές γίνεται και να σωθούν έτσι ανθρώπινες ζωές.

Η φήμη της 15χρονης που θέλει να πάει στην Κένυα ή και να κλειστεί για μια ημέρα σε ένα δωμάτιο γεμάτο σοκολάτες πριν πεθάνει, όπως εκμυστηρεύεται στο μπλογκ της, έκανε αστραπιαία το γύρο του κόσμου και τα μέσα σε Ευρώπη και Αμερική μιλούν για το κορίτσι που άγγιξε τις ψυχές ακόμα και των πιο σκληρών. Το συγκρότημα των Take That ήδη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της κι έσπευσε να συναντήσει το θαρραλέο αυτό κορίτσι. Μπροστά στη συμπαράσταση διασήμων και μη η μικρή Άλις γράφει στο twitter της «Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τα μηνύματά σας» και κλείνει με τη φράση: Έχεις μόνο μία ζωή, ζήσε την!




Δείτε ακόμα...

ekkatharistiko

«Η ληστεία του αιώνα»… σε νούμερα - Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Papandreou_Samaras

Τα σοφά λόγια του… Τρύφωνα - Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011