Eξελίξεις:

→» ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙ Η ΑΜΑΞΙ →» ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΩΝ TOOL! →» ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΒΑΕ →» Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

ύπνος

Χάνουν τον ύπνο τους για να είναι αδύνατες

Print Friendly
         
Ισαβέλλα Κούτση από Ισαβέλλα Κούτση
11:50, 31 Ιουλ 2011

Κορίτσια παχουλά, κορίτσια που δεν έχουν προικιστεί με τις τέλειες αναλογίες, κορίτσια που μαγεύονται από τα εξώφυλλα των περιοδικών και κάνουν πρότυπα τα καχεκτικά μοντέλα, προσθέτουν ένα ακόμα στοιχειό για να αποκτήσουν την ιδανική εικόνα και να είναι αποδεκτές!

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 789 μαθήτριες με μέσο όρο ηλικίας τα 12 έτη στο Πανεπιστήμιου του Τέξας ολοένα και περισσότερες νεαρές χάνουν κυριολεκτικά τον ύπνο τους για να αποκτήσουν μια λεπτή σιλουέτα αλλά… και εξαιτίας της ψυχολογικής πίεσης που δέχονται από τα πρότυπα της εποχής και τις φίλες τους να παραμένουν αδύνατες!

Η εμμονή για ένα οστεώδες σώμα, επηρεάζει σημαντικά την διάρκεια του ύπνου τους με αποτέλεσμά  να κοιμούνται ελάχιστα και η διακύμανση αυτή να φτάνει κατά μέσο όρο το 4,5 % της συνολικής διάρκειας του ύπνου. Ανάμεσα μάλιστα στα λευκά κορίτσια το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο, αγγίζοντας μείωση της τάξεως του 6%, σε ηλικίες που ο ύπνος είναι σημαντικός για την σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη!

Φαίνεται λοιπόν από τα αποτελέσματα της έρευνας ότι το άγχος για την σιλουέτα και την αρεστή εμφάνιση στην εφηβεία γίνεται συχνά εμμονή επηρεάζοντας όχι μόνο τις διατροφικές συνήθειες αλλά και όλη την ποιότητα ζωής των νέων που τις περισσότερες φορές οδηγούν σε αδιέξοδο, νοσοκομείο ή ακόμα και στο θάνατο!

 




Δείτε ακόμα...

ekkatharistiko

«Η ληστεία του αιώνα»… σε νούμερα - Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Papandreou_Samaras

Τα σοφά λόγια του… Τρύφωνα - Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011