Eξελίξεις:

→» ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙ Η ΑΜΑΞΙ →» ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΩΝ TOOL! →» ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΒΑΕ →» Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

kep

Ποιες υπηρεσίες των Δ.Ο.Υ. μεταφέρονται στα Κ.Ε.Π.

Print Friendly
         
Γιάννης Κωτσαλάς από Γιάννης Κωτσαλάς
21:01, 29 Αυγ 2011

Μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου για τις συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ. αρκετές από τις υποθέσεις τους θα διεκπεραιώνονται από τα Κ.Ε.Π. Αναμένεται λοιπόν οι φορολογούμενοι να αποφεύγουν τον συνωστισμό στις κατά τόπους εφορίες ωστόσο αρκετό φόρτο εργασίας θα αποκτήσουν τα Κ.Ε.Π., τα οποία σε ορισμένες περιοχές  έχουν αναλάβει και εργασίες που απορρέουν από τον Καλλικράτη. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι λόγω των συμβασιούχων οι συμβάσεις των οποίων λήγουν, αρκετά Κ.Ε.Π. υπολειτουργούν. Πώς θα φέρουν σε πέρας επιπλέον όγκο εργασίας είναι ένα ερώτημα. Αναλυτικότερα τα Κ.Ε.Π. θα φέρνουν σε πέρας τις παρακάτω εργασίες:

* Έκδοση βεβαίωσης φορολογικής ενημερότητας.
* Έκδοση αντιγράφου εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος.
* Έκδοση αντιγράφου δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1, Ε2, Ε3 και αντιγράφου δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9.
* Επανεκτύπωση βεβαιώσεων απόδοσης Α.Φ.Μ. φυσικού προσώπου, έναρξης ή διακοπής εργασιών φυσικού προσώπου και αλλαγής στοιχείων διεύθυνσης φυσικού προσώπου μη επιτηδευματία.
* Αίτηση πιστοποίησης στο ΤΑΧΙSNET για χορήγηση κωδικών.
* Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3), δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), οριστικών δηλώσεων φόρου απόδοσης μισθωτών υπηρεσιών και του δεύτερου αντιτύπου της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων και εμπρόθεσμων αρχικών ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών παραδόσεων και αποκτήσεων.
* Έκδοση βεβαίωσης εισοδηματικής ενίσχυσης νοικοκυριών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισοδήματα.
* Έκδοση βεβαίωσης εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα.

Επίσης, όλες οι διαδικασίες που εκτελούνται σήμερα από τις Δ.Ο.Υ. και αφορούν υποβολή δηλώσεων, έκδοση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών θα απομακρυνθούν σύντομα απ’ αυτές, αφού θα παρέχονται μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, όπως άλλωστε και τα παράβολα, ενώ η πληρωμή όλων των βεβαιωμένων οφειλών προς το δημόσιο θα γίνεται μέσω εμπορικών τραπεζών.




Τα σχόλια είναι κλειστά.

Δείτε ακόμα...

ekkatharistiko

«Η ληστεία του αιώνα»… σε νούμερα - Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Papandreou_Samaras

Τα σοφά λόγια του… Τρύφωνα - Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011